Valp-planer

Nu har jag äntligen bestämt mig för hane till Qiwi. Det blir Ringbarka Born T Perform, ”Beau” på Jejmics kennel. En väldigt trevlig, behaglig och social kille som dessutom är en av de snyggaste kelpiehanar jag sett.

20120912-112018.jpg
Ringbarka Born T Perform

Det här med avel är ju inte lätt… Det är så mycket som ska stämma både när det gäller mentalitet, hälsa, egenskaper men även exteriören. Självklart är det insidan som är viktigast men jag tycker även att det är viktigt att bevara den fina exteriör vi har på många av våra kelpies i Sverige. Då Qiwi har en i mina ögon näst intill perfekt exteriör tycker jag att det vore näst intill skamligt att inte ta till vara den. Därför har jag letat en hane med rätt arbetsegenskaper men som även har så perfekt exteriör som möjligt. Äntligen har jag hittat honom!! Tyvärr gjorde han sitt MH strax efter att han anlänt till Sverige från Australien. De flesta av importerna är inte socialiserade på samma sätt som våra svenska hundar. Få har lekt och kampat och har levt ett ganska skyddat liv på kenneln eller får-farmen. Så hans MH är inte det roligaste…. Däremot har han lämnat väldigt fina valpar både i Sverige, Holland, Frankrike och Slovenien. Flera är framgångsrika agilityhundar då de är relativt små och väldigt snabba. Vinnare på Kelpiespecialen i år var en son till Beau, Aussie Actions Opal. Så jag anser att Beau visar att han lämnar mycket bra arbetande hundar med bra mentalitet och hälsa. Jag väntar med spänning på att mina tjejer ska börja löpa. Det blir en spännande vinter med två kullar samtidigt och jag är så glad över att ha hittat så bra hanar till dem. Jag har redan flera valpspekulanter på intresselistan och själv ska jag behålla en 😉
Inom kort ska jag uppdatera sidan för planerade valpar med stamtavlor, bilder mm. Är du intresserad av valp kontakta gärna mig och kom och besök oss!

Bild på Ylvas tilltänkta, Tomolga Poetry In Motion, ”Banjo”

20120912-112405.jpg

1 tanke på “Valp-planer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s